Voit poistaa passiiviset käyttäjätilit käytöstä automaattisesti ja/tai poistaa käytöstä poistetut tilit. Tämä auttaa hallitsemaan käyttäjätietoja ja täyttämään tietosuojavaatimukset.
Voit asettaa erilliset passiivisuusjaksot opettajille ja oppilaille sekä määrittää, kuinka monta päivää käytöstä poistettuja tilejä säilytetään ennen pysyvää poistoa. Molemmat asetukset ovat valinnaisia, ja niitä voi käyttää toisistaan riippumatta. Automaattinen poisto koskee myös manuaalisesti käytöstä poistettuja tilejä.
Voit määrittää nämä asetukset kohdassa Organisaatio → Asetukset → Tilien käytöstäpoisto ja poisto klikkaamalla Muokkaa.
Oletuksena ThingLinkin käyttäjätilit pysyvät aktiivisina toistaiseksi, ellei ylläpitäjä poista niitä käytöstä ja poista niitä manuaalisesti Käyttäjät-sivulla.
Voit määrittää tilien automaattisen käytöstäpoiston ja poiston, jotta passiiviset käyttäjätilit poistuvat ja tietosuojavaatimukset täyttyvät helpommin.
Yleiskatsaus
Tilien käytöstäpoisto ja poisto ovat valinnaisia asetuksia, jotka voi määrittää Organisaation asetukset -sivulla. Kun asetukset ovat käytössä, ThingLink voi automaattisesti poistaa käytöstä käyttäjätilit, jotka ovat olleet passiivisina määritetyn määrän päiviä, ja/tai poistaa käytöstä poistetut tilit pysyvästi erikseen määritetyn ajan kuluttua. Voit määrittää kumman tahansa asetuksen erikseen tai ottaa molemmat käyttöön.
Automaattinen poisto koskee sekä manuaalisesti että automaattisesti käytöstä poistettuja tilejä, vaikka automaattinen käytöstäpoisto ei olisi käytössä.
Kun automaattinen poisto on käytössä, käytöstäpoiston ja poiston välisenä aikana ylläpitäjät voivat joko palauttaa tilit tai arkistoida käytöstä poistettujen käyttäjien luoman sisällön ennen kuin tilit poistetaan pysyvästi. Jos tänä aikana ei tehdä mitään, sekä käyttäjätilit että niiden sisältö poistetaan.
Voit asettaa eri käyttäjärooleille (esim. opettajat ja oppilaat) eri passiivisuusjaksot.
Automaattisen tilien poiston määrittäminen
Tärkeää: Varmista, että palautat tai poistat kaikki jo käytöstä poistamasi käyttäjätilit ennen kuin otat automaattisen poiston käyttöön. Näin vältät tahattoman tietojen menetyksen
- Siirry ThingLink-tilisi ylläpitäjänä 'Organisaatio'-sivulle.
- Valitse Asetukset-välilehti ja vieritä alas asetukseen "Tilien käytöstäpoisto ja poisto".
- Klikkaa Muokkaa-painiketta. Näkyviin tulee ikkuna, jossa voit asettaa passiivisuusjakson eri käyttäjärooleille sekä ajan, jonka kuluttua käytöstä poistetut tilit poistetaan.
- Syötä päivien määrä jokaiseen asetukseen, jonka haluat ottaa käyttöön. Jätä muut kentät tyhjiksi ja klikkaa Tallenna.
Huomaa, että voit ottaa automaattisen käytöstäpoiston käyttöön yhdelle käyttäjäroolille ottamatta sitä käyttöön toiselle. Voit esimerkiksi asettaa passiivisuusjakson Oppilas-tileille ja jättää sen tyhjäksi Opettaja-tileille. Tällöin vain Oppilas-tilit poistetaan käytöstä automaattisesti.
Voit myös ottaa automaattisen poiston käyttöön ilman automaattista käytöstäpoistoa. Tällöin poistojakso koskee manuaalisesti käytöstä poistettuja tilejä.
Kun automaattinen käytöstäpoisto on määritetty, ThingLink tarkistaa lisenssisi kaikkien käyttäjätilien viimeisimmän aktiivisuuden päivän. Tilit, jotka ovat olleet passiivisina määritetyn määrän päiviä, poistetaan käytöstä automaattisesti. Jos automaattinen poisto on käytössä, käytöstä poistetut tilit poistetaan pysyvästi asettamasi päivämäärän kuluttua riippumatta siitä, poistettiinko ne käytöstä automaattisesti vai manuaalisesti.
Esimerkkimäärityksiä
1. Vain automaattinen käytöstäpoisto
Asetukset: Poista oppilaat käytöstä: 365 päivän jälkeen; Poista opettajat käytöstä: tyhjä; Poista käytöstäpoiston jälkeen: tyhjä.
Kun Oppilas A on ollut passiivinen 365 päivää, hänen tilinsä poistetaan käytöstä. Koska automaattinen poisto ei ole käytössä, tili pysyy käytöstä poistettuna, kunnes ylläpitäjä palauttaa sen tai poistaa sen manuaalisesti. Opettajien tilejä ei poisteta käytöstä automaattisesti.
2. Vain automaattinen poisto
Asetukset: Poista opettajat käytöstä: tyhjä; Poista oppilaat käytöstä: tyhjä; Poista käytöstäpoiston jälkeen: 60 päivän kuluttua.
ThingLink ei poista passiivisia käyttäjiä käytöstä automaattisesti. Jos ylläpitäjä kuitenkin poistaa Oppilas B:n käytöstä manuaalisesti, hänen tilinsä poistetaan pysyvästi 60 päivän kuluttua käytöstäpoistosta, ellei sitä ensin palauteta tai poisteta manuaalisesti. Tämä voi koskea myös tilejä, jotka oli jo poistettu käytöstä, kun automaattinen poisto otettiin käyttöön.
3. Automaattinen käytöstäpoisto ja poisto
Asetukset: Poista opettajat käytöstä: 700 päivän jälkeen; Poista oppilaat käytöstä: 335 päivän jälkeen; Poista käytöstäpoiston jälkeen: 30 päivän kuluttua.
Kun Oppilas A on ollut passiivinen 335 päivää, hänen tilinsä poistetaan käytöstä. Jos tiliä ei palauteta tai poisteta manuaalisesti seuraavien 30 päivän aikana, se poistetaan pysyvästi - kaiken siihen liittyvän sisällön ja tietojen kanssa - 365. passiivisuuspäivänä. Opettajien tilit poistetaan käytöstä 700 passiivisen päivän jälkeen ja poistetaan 30 päivää myöhemmin.
Muita huomioita & usein kysytyt kysymykset
- Nämä asetukset ovat käytettävissä kaikilla organisaatiotileillä.
- Muista, että tietojen poistaminen on pysyvää. ThingLink-tiimi ei voi palauttaa mitään tietoja, kun tili on poistettu pysyvästi, joten varmista, että poistojakso antaa sinulle tarpeeksi aikaa palauttaa tilejä tai arkistoida sisältöä tarvittaessa.
- Nämä asetukset eivät koske ylläpitäjiä. Passiiviset ylläpitäjät on tarvittaessa poistettava manuaalisesti.
- Poistojakso lasketaan tilin käytöstäpoiston päivästä, ei käyttäjän viimeisimmästä aktiivisuudesta.
- ThingLink tarkistaa passiiviset tilit sekä suorittaa käytöstäpoistot ja poistot kerran päivässä, noin keskiyöllä UTC-aikaa.
Jos sinulla on kysyttävää tästä asetuksesta, ota yhteyttä tukitiimiimme.
Kommentit
0 kommenttia
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.