Yhteistyö ThingLink-projekteissa tiimin tai oppilaitoksen sisällä voi parantaa tuottavuutta merkittävästi ja helpottaa kaikkien osallistumista. Yhteistyö tapahtuu jaettujen kansioiden kautta, jotka toimivat käyttäjiesi yhteisenä työtilana.
Jaetut kansiot eivät ole välttämättömiä skenaarioiden yhteismuokkauksessa, mutta kaikki materiaalit kannattaa pitää yhdessä paikassa, jotta eri muokkaajat voivat helposti käyttää niitä skenaariossa.
Tässä artikkelissa käsitellään:
Jaetun kansion luominen
Aloita yhteistyö luomalla ensin jaettu kansio. Voit luoda uuden kansion 'Media'-sivulla napsauttamalla kansiokuvaketta 'Luo kansio':
Kaikki uudet kansiot ovat oletuksena yksityisiä. Jos haluat antaa pääsyn organisaatiosi muille jäsenille, sinun on muutettava kansion käyttöoikeuksia. Toimi näin:
- Vie osoitin juuri luodun tai olemassa olevan kansion päälle
- Napsauta kolmea pistettä ja valitse 'Hallitse käyttöoikeuksia', tai avaa jaettava kansio ja napsauta kansion nimen vieressä olevaa 'Hallitse käyttöoikeuksia' -kuvaketta.
- Näkyviin tulee uusi ikkuna, jossa voit määrittää, kenellä on pääsy kansioon:
Voit valita kolmesta eri käyttöoikeustasosta: Katselija, Muokkaaja tai Ylläpitäjä. Jos haluat muiden voivan tehdä muutoksia tiedostoihin, anna heille 'Muokkaaja'- tai 'Ylläpitäjä'-oikeudet.
Voit jakaa kansion tiettyjen käyttäjien tai ryhmien kanssa tai koko organisaatiollesi.
- Jaa tietyille käyttäjille tai ryhmille: kirjoita heidän sähköpostiosoitteensa, käyttäjänimensä tai ryhmän nimi, valitse käyttöoikeustaso (Muokkaaja tai Ylläpitäjä) ja napsauta 'Valmis'.
- Jaa koko organisaatiolle: napsauta 'Ei pääsyä' kohdan 'Kaikki organisaationi käyttäjät' vieressä ja vaihda tilalle 'Muokkausoikeus'. Huomaa, että tämä vaihtoehto on vain ylläpitäjien käytettävissä.
Kansiot voivat sisältää alikansioita, joilla voi olla omat käyttöoikeusasetuksensa. Näin voit tarkemmin hallita, kuka pääsee mihinkin materiaaleihin.
Lisätietoja jaetuista kansioista on tässä artikkelissa.
Yhteismuokkaus - näkymät
Kun jaettu kansio on valmis ja sen käyttöoikeudet on asetettu, varmista, että kaikki näkymät, joiden parissa haluat työskennellä, ovat siinä kansiossa. Näin useampi käyttäjä voi tehdä muutoksia näkymiin ja nähdä toistensa työn, mikä sopii erinomaisesti tiimeille ja opetusryhmille.
Muutosten synkronointi
Jos joku muu tekee muutoksia näkymään, jonka parissa työskentelet, editorin oikeaan reunaan ilmestyy valkoinen 'Päivitä'-painike. Napsauttamalla painiketta voit synkronoida projektisi muiden tekemien päivitysten kanssa niin, että omat muutoksesi säilyvät.
Jos kaksi henkilöä muokkaa samaa tagia, järjestelmä säilyttää automaattisesti viimeisimmän muutoksen.
Yhteismuokkaus - skenaariot
Yhteistyö skenaarioissa toimii samaan tapaan kuin näkymissä. Yhteistyön helpottamiseksi suosittelemme tallentamaan kaikki skenaariossa tarvittavat materiaalit jaettuun kansioon. Näin kaikilla on helppo pääsy skenaariossa käytettyihin materiaaleihin, kaikki pysyy järjestyksessä yhdessä paikassa ja luominen nopeutuu.
Muokkausoikeuksien antaminen skenaarioihin toimii samaan tapaan kuin kansion jakaminen. Jos haluat muiden voivan tehdä muutoksia skenaarioosi:
- Vie osoitin sen skenaarion päälle, jonka haluat jakaa yhteistyötä varten.
- Napsauta kolmen pisteen painiketta tai avaa skenaario ja napsauta 'Hallitse käyttöoikeuksia'
- Valitse käyttäjät, joiden haluat voivan muokata skenaariota, ja anna heille 'Muokkaaja'- tai 'Ylläpitäjä'-oikeudet.
Muutosten synkronointi
Kun teet yhteistyötä skenaariossa, yläreunaan ilmestyy 'Synkronoi'-painike, jos joku muu on tehnyt muutoksia. Napsauta painiketta päivittääksesi skenaarion uusimmilla muutoksilla, jotta kaikki sinun ja muiden tekemät viimeaikaiset muutokset näkyvät ajantasaisina.
Jos sinulla on palautetta tai kysyttävää yhteismuokkauksesta, lähetä tukipyyntö.
Kommentit
0 kommenttia
Kommentointi on poistettu käytöstä.