Kansioiden avulla tiimisi jäsenet voivat käyttää ja muokata samaa mediaa. Voit jakaa kansion kaikille organisaatiosi jäsenille tai tietyille käyttäjille tai ryhmille. Lisäksi voit käyttää kansioita oman sisältösi järjestämiseen, jos haluat pitää sen yksityisenä.
Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:
Saatavuus
Kansiot ovat käytettävissä kaikissa maksullisissa tilauksissa. Jos peruutat tilauksesi, pääset edelleen olemassa olevaan sisältöösi, mutta et voi luoda uusia kansioita tai jakaa olemassa olevia kansioitasi muille käyttäjille.
Kansion luominen
Luo kansio siirtymällä 'Oma sisältö' -sivulle ja klikkaamalla näytön oikeassa yläosassa olevaa 'Luo kansio' -painiketta. Anna uudelle kansiolle nimi ja klikkaa sinistä 'Luo'-painiketta:
Huomaa, että kaikki käyttäjät, myös oppilaat, voivat luoda kansioita.
Sisällön siirtäminen
Voit siirtää sisältöä kansioon tai takaisin Oma media -kohtaan valitsemalla siirrettävät tiedostot, klikkaamalla 'Siirrä kansioon' -kuvaketta (kansio ja nuoli) ja valitsemalla kohteen:
Voit siirtää samalla tavalla myös kansioita kansioiden välillä. Valitse siirrettävä kansio ja toimi samoin.
Huomaa, että voit ladata sisältöä suoraan kansioon. Avaa kansio ja klikkaa 'Lataa tiedosto' -painiketta.
Kansioiden jakaminen
Kaikki uudet kansiot ovat yksityisiä. Voit kuitenkin jakaa niitä organisaatiosi muille jäsenille, jos haluat tehdä yhteistyötä projektin parissa.
Käyttöoikeustasoja on kolme:
- Katsoja - käyttäjä voi katsella kansion sisältöä, vaikka sen näkyvyysasetuksena olisi 'Yksityinen'. Käyttäjä ei kuitenkaan voi muokata, kloonata tai muuten muuttaa sisältöä.
- Muokkaaja - käyttäjä voi katsella, muokata & poistaa mitä tahansa kansion sisältöä ja ladata omia töitään. Hän ei voi lisätä muita käyttäjiä.
- Ylläpitäjä - käyttäjä voi muokata kaikkea kansion sisältöä, lisätä muita käyttäjiä ja muuttaa kansion käyttöoikeusasetuksia.
Avaa jaettava kansio ja klikkaa kansion nimen vieressä olevaa 'Hallinnoi pääsyä' -kuvaketta. Uusi ikkuna avautuu:
Täällä voit jakaa kansion koko organisaatiollesi tai tietyille käyttäjille/ryhmille.
- Voit antaa kaikkien muokata kansion sisältöä klikkaamalla 'Kaikki organisaationi käyttäjät' -kohdan vieressä olevaa 'Ei pääsyä' -tekstiä ja vaihtamalla sen arvoon 'Muokkaajan oikeudet'.
- Voit jakaa kansion tietyille käyttäjille tai käyttäjäryhmille kirjoittamalla heidän käyttäjänimensä tai sähköpostiosoitteensa, valitsemalla käyttöoikeustason (Katsoja, Muokkaaja tai Ylläpitäjä) ja klikkaamalla 'Tallenna'-painiketta. Huomaa, että heillä on oltava ThingLink-tili ja heidän on kuuluttava samaan organisaatioon.
Alikansiot
Jokaisessa kansiossa voi olla alikansioita. Alikansiot toimivat kuten tavalliset kansiot & niillä on omat käyttöoikeusasetuksensa.
Huomaa, että kun jaat alikansion, sinun on jaettava myös sen yläkansio. Muuten käyttäjä ei näe jaettua alikansiota tilillään.
Luo alikansio avaamalla jokin kansioistasi ja klikkaamalla 'Luo kansio'. Kansioon luodaan uusi alikansio.
Kansion poistaminen
Kansion poistaminen siirtää kaiken kansion sisällön (myös alikansiot) kansion omistajan roskakoriin. Kun kansio on poistettu, voit palauttaa sen, jättää sen roskakoriin tai poistaa sen kokonaan.
Kun olet päättänyt poistaa kansion, avaa se ja klikkaa kansion nimen vieressä olevaa roskakorikuvaketta ('Poista'). Vain kansion luoja ja käyttäjät, joille on annettu kansion ylläpitäjän oikeudet, voivat poistaa sen.
Kommentit
0 kommenttia
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.