Ryhmät ovat luokkasi tai organisaatiosi käyttäjistä koottuja joukkoja. Käyttäjä voi kuulua useisiin eri ryhmiin, eikä luotavien ryhmien määrää ole rajoitettu.
- Miten voit käyttää ryhmiä
- Ryhmän luominen
- Ryhmien hallinta
- Olemassa olevien käyttäjien lisääminen ryhmään
- Kouluyhteisötilien erityisominaisuudet
Miten voit käyttää ryhmiä
Ryhmiä voi käyttää:
- Käyttäjien seurantaan. Voit luoda ryhmiä organisaatiosi eri projekteille, luokille tai osastoille.
- Kansioiden jakamiseen ryhmille. Käytätpä kansioita yhteistyöhön tai vain sisältösi järjestämiseen, voit lisätä kansioihin ryhmiä, jolloin käyttäjiä ei tarvitse lisätä yksitellen. Lisätietoja kansioista on tässä artikkelissa.
- Skenaarioiden jakamiseen ryhmille. Voit luoda ryhmiä eri oppijaryhmille ja jakaa skenaarioita ryhmille, jolloin käyttäjiä ei tarvitse lisätä yksitellen. Lisätietoja skenaarioista on tällä sivulla.
Ryhmän luominen
Luo ryhmä siirtymällä kohtaan Organisaatio > Ryhmät ja klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä 'Luo ryhmä' -painiketta. Anna uudelle ryhmälle nimi ja klikkaa 'Luo'.
Ryhmä näkyy tämän jälkeen Ryhmät-luettelossa.
Ryhmien hallinta
Voit hallita olemassa olevia ryhmiä samalla sivulla. Näet kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot klikkaamalla ryhmän nimen oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta:
'Lisää käyttäjiä' -valikon avulla voit lisätä ryhmään uusia käyttäjiä. Lisätietoja eri vaihtoehdoista löydät täältä. Jos haluat lisätä olemassa olevia käyttäjiä, käytä sen sijaan ryhmän kutsukoodia tai 'Hallinnoi jäseniä' -valikkoa.
'Hallinnoi jäseniä' -valikon avulla voit lisätä ryhmään manuaalisesti käyttäjiä, joilla on jo tili. Lisätietoja on alla olevassa osiossa.
'Nollaa kutsukoodi' -vaihtoehdolla voit vaihtaa kutsukoodin. Tästä on hyötyä, jos kutsukoodi on päätynyt käyttäjille, joiden ei pitänyt tietää sitä.
'Ilmoitukset' -valikosta voit kytkeä ryhmäilmoitukset päälle tai pois. Jos ilmoitukset ovat päällä, kaikki ryhmän jäsenet saavat sähköposti-ilmoituksen, kun ryhmä lisätään skenaarioon. Asetus on oletuksena pois päältä.
'Poista' -toiminnolla voit poistaa ryhmän. Huomaa, että toimintoa ei voi perua. Ryhmän poistaminen ei vaikuta ryhmän jäseniin.
Klikkaa ryhmän nimeä nähdäksesi luettelon kaikista ryhmän käyttäjistä:
Täällä voit hallita käyttäjiä tai poistaa heitä ryhmästä kolmen pisteen painikkeella > Poista ryhmästä.
Olemassa olevien käyttäjien lisääminen ryhmiin
Jos käyttäjällä, jonka haluat lisätä ryhmään, on jo ThingLink-tili, voit lisätä hänet ryhmään 'Hallinnoi jäseniä' -valikon avulla.
- Klikkaa ryhmän nimen vieressä olevaa kolmen pisteen painiketta
- Valitse 'Hallinnoi jäseniä'
- Klikkaa uudessa ponnahdusikkunassa 'Valitse käyttäjät' -kenttää, kirjoita käyttäjän käyttäjänimi tai sähköpostiosoite ja valitse käyttäjä hakutuloksista.
- Lisää käyttäjä ryhmään klikkaamalla 'Lisää käyttäjiä' ja tallenna muutokset klikkaamalla Valmis.
Voit lisätä käyttäjiä joko jäseniksi tai ryhmän ylläpitäjiksi. Ryhmän ylläpitäjäksi lisätty käyttäjä voi hallita ryhmää (lisätä tai poistaa ryhmän jäseniä, nimetä ryhmän uudelleen jne.). Huomaa, että oppilaat eivät voi hallita ryhmiä.
Kouluyhteisötilien erityisominaisuudet
- Opettajilla on pääsy Ryhmät-sivulle, ja he voivat luoda omia ryhmiään.
- Opettajat eivät näe muiden opettajien luomia ryhmiä. He näkevät kuitenkin ryhmät, joihin he itse kuuluvat.
- Ylläpitäjät näkevät kaikki ryhmät.
- Ryhmäjäsenyys vaikuttaa myös siihen, mitkä tilit opettajat näkevät Käyttäjät-välilehdellään. Oletuksena opettajat näkevät vain käyttäjät, jotka kuuluvat heidän ryhmiinsä.
Kommentit
0 kommenttia
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.