Kun poistat näkymän tai kansion tililtäsi, se siirtyy roskakoriin. Sieltä voit palauttaa sen tai poistaa sen pysyvästi. Näin vältetään vahingossa tehdyt poistot, ja voit tarvittaessa palauttaa sisältöä.
Roskakorissa oleva sisältö poistetaan 30 päivän kuluttua, jos et palauta sitä.
Sisältö & kansiot
Kun poistat sisältöä profiilistasi, se siirtyy roskakoriin. Pääset roskakoriin valitsemalla vasemman reunan navigointivalikosta 'Roskakori'-välilehden:
Täällä voit joko poistaa sisällön pysyvästi tai palauttaa sen. Valitse kohteet ja käytä vastaavia painikkeita:
Palautettu sisältö näkyy taas Media-välilehdellä. Jos palautat monta näkymää tai kansiota kerralla, mediatiedostojen uudelleen ilmestyminen voi kestää muutaman sekunnin.
Jos siirrät kansion roskakoriin, myös kaikki sen alikansiot ja sisältö siirtyvät roskakoriin. Jos palautat kansion, kaikki sen sisältö palautetaan.
Huomioita & usein kysyttyä
Upotukset & linkit
Jos olet jakanut näkymän ennen sen siirtämistä roskakoriin, kaikki upotukset ja linkit näyttävät virheilmoituksen ikään kuin sisältö olisi poistettu. Jos palautat näkymän, kaikki linkit ja upotukset toimivat taas. Niitä ei tarvitse päivittää.
Jaetut kansiot
Roskakoreja ei voi jakaa käyttäjien kesken. Siksi jaetuista kansioista poistettu sisältö siirtyy kansion luojan roskakoriin. Yhteiskäyttäjät eivät voi palauttaa sitä.
Jos esimerkiksi jaat kansion oppilaidesi kanssa ja he poistavat vahingossa mediatiedoston kansiosta, vain sinä näet sen roskakorissasi ja voit palauttaa tai poistaa sen.
Sama logiikka koskee poistettuja kansioita: jos luot kansion, annat jollekulle ylläpitäjän oikeudet ja hän poistaa kansion, voit silti palauttaa sen roskakorista.
Kuinka kauan sisältöä säilytetään roskakorissa?
30 päivää. 30 päivän jälkeen sisältö poistetaan pysyvästi, eikä sitä voi palauttaa.
Vaikuttaako tämä tietojen säilyttämiseen?
Ei lainkaan. Voit edelleen poistaa kaikki sinusta säilyttämämme tiedot välittömästi. Se vaatii kuitenkin nyt yhden lisätoimenpiteen, jotta vahingossa tehdyiltä poistoilta vältytään.
Voinko palauttaa näkymän tai kansion, jos poistin sen pysyvästi?
Et, pysyvästi poistettua sisältöä ei voi palauttaa.
Miten käyttäjiä poistetaan?
Tutustu käyttäjien hallintaa käsittelevään tukiartikkeliin ja käyttäjien sisällön arkistointia käsittelevään tukiartikkeliin.
Kommentit
0 kommenttia
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin.